Nystart!

Det går mot natt, tankarna snurrar. Det är så mycket som har hänt, livet kom på något sätt emellan. Av olika anledningar har jag varken haft ork eller lust att skriva. Ikväll kom tanken att göra ett nytt försök. Jag hoppas det går bättre denna gången att hålla den vid liv.

Jag har en diagnos som heter Asperger syndrom. Från att ha varit ganska okänd så har det formligen exploderat de senaste åren - forskning, böcker, föreläsningar, artiklar i tidningar och inslag i tevekanaler. Och från att ha fått helt oförstående blickar kan man idag referera till en film berört diagnosen eller en känd person som har blivit diagnostiserad. Det är skönt att fler känner till begreppet, men det är väldigt tråkigt när media slänger med diagnosen som en anledning till varför en viss person begått våldshandlingar.

Det är anledningen till varför bloggen kom till - jag vill förklara hur det är att leva med diagnosen allt det innebär; utmaningarna, glädjen, sorgen, reaktionerna från de runtom. Det är en riktig berg-och-dalbana, men det är på riktigt. Och det är mitt liv.

Välkommen till min nya blogg.


RSS 2.0